top of page
Zoeken
  • Mathias

Wespennest! Wat nu?


Heeft u last van wespen in of rond uw huis of tuin? Eerst dient u er zich van te vergewissen of het effectief om een wespennest gaat. Indien er geen direct gevaar of overlast is, is het niet altijd noodzakelijk om het wespennest te laten verwijderen. Wespen zijn namelijk ook nuttige insecten die de natuur onderhouden.


U wilt een wespennest laten verwijderen?


Observeer de wespen een tijdje zodat u er een duidelijk zicht op heeft waar het wespennest gebouwd is. Vaak is het nodig om wespennesten te laten verwijderen in huis, op zolder, in het dakin de grond, in de tuin of in de spouwmuur.

Zodra u de plaats van het wespennest ontdekt heeft, kunt u een afspraak maken met de brandweer of een professioneel verdelger. Hou er rekening mee dat het verwijderen van een wespennest geen prioritaire opdracht van de brandweer is. Een professioneel verdelger kan vaak sneller komen en is meestal goedkoper.Wat kost een verwijdering van een wespennest?

Het verwijderen van wespennesten is geen dringende opdracht voor de brandweer. Hierdoor zijn er kosten aan deze interventie verbonden. Deze bedragen schommelen tussen de 25 en de 75 euro. In sommige hulpverleningszones is het verwijderen van wespennesten gratis. Het juiste bedrag kan je meestal terugvinden in het retributiereglement op de website van jouw hulpverleningszone.

Vaak zijn er ook professionele verdelgers actief in jouw regio. Zij kunnen vaak sneller ter plaatse komen dan de brandweer en zijn meestal goedkoper.

357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page