top of page
faq.jpg

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen: FAQ

Hoe werkt een verdelging?

Bij een verdelging brengen we poeder aan bij de ingang van het nest. Dit poeder wordt meegenomen op de pootjes van de wespen. Hierdoor wordt het nest geïnfecteerd. Dit moet ervoor zorgen dat de koningin sterft. Eenmaal zij verdelgd is zal het nest automatisch uitsterven. Dit gebeurd meestal na 3 dagen maar kan in uitzonderlijke omstandigheden 14 dagen duren.

Hoe groeit een wespennest?

Een wespennest begint altijd me een koningin. Deze ontwaakt uit een winterslaap en begint met het bouwen van een nest. In dit nest worden eitjes gelegd, die worden op hun beurt wespen. De eerste diertjes worden de werksters genoemd. Zij vliegen uit en voeden nieuwe larven. In de maanden mei en juni begint het nest te groeien. Op een bepaald moment is het nest vrij groot en raakt het voedsel op. Daardoor beginnen er meer wespen uit te vliegen. Dit is het moment dat mensen last krijgen van deze diertjes. Die piek hiervan ligt in de maanden juli-augustus-september.

Hoeveel kost een verdelging?

Wij vragen steeds éénzelfde tarief voor het verwijderen van een wespennest. Dit is 50 EUR alles inbegrepen. Soms is dit makkelijk bereikbaar, andere keren is dit moeilijk bereikbaar. We willen er gewoon voor zorgen dat een verdelging voor iedereen toegankelijk is. Onze kostprijs bestaat uit: verplaatsing, verdelgingsmiddel, advies, administratie en btw. In onze regio zijn we vrijuit de goedkoopste verdelgingsdienst.

Is dit poeder giftig?

Het poeder dat wordt gebruikt om wespen te verdelging is enkel schadelijk voor koudbloedige dieren. Dit wil zeggen dat honden, katten en mensen hier geen last kunnen van ondervinden. Uiteraard blijft dit vergif. Onze verdelgers dragen steeds stofmaskers. Indien u in aanraking komt met het poeder is uw handen wassen reeds voldoende.

Komen wespen terug?

Indien u reeds wespen hebt gehad bestaat de kans dat die volgend jaar terugkomen. Dit zal nooit op dezelfde plaats zijn maar altijd in de buurt. In het seizoen 2020 waren in totaliteit zeer veel wespen. Dat wil niet zeggen dat volgende seizoenen ook zo zullen zijn. Preventief is het moeilijk om maatregelen te nemen.

Zijn wespen nuttig voor de natuur?

Wespen zijn zeker nuttig voor de natuur. Ze zorgen ervoor dat kleine vliegjes, bladluizen en andere kleine insecten opgegeten worden. Wespen zijn echter niet nuttig voor bloemen en planten.

bottom of page